Wat is het verschil tussen huidverzorging en huidverbetering

Huidverzorging en huidverbetering worden vaak in één adem genoemd maar dat is niet helemaal juist? Wij leggen je haarfijn uit wat de verschillen zijn.

Huidverzorging

Je huid bestaat uit drie verschillende lagen: de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid. De huidlagen afzonderlijk bestaan ook weer uit verschillende laagjes, die elk hun eigen functie hebben. Iedere huidlaag heeft zijn eigen voedingsstoffen nodig.

Je huid kan normaal gesproken heel veel dingen zelf regelen. Via de voeding die je binnenkrijgt, krijgt je huid van binnenuit voedingsstoffen en bouwstoffen toegediend via de bloedbaan. Deze voedingsstoffen en ook zuurstof worden in de lederhuid afgeleverd via de allerkleinste haarvaatjes.

Door allerlei processen kan dit verstoord raken. Denk aan verkeerde gezichtsreiniging, centrale verwarming of juist airco, slechte voeding, stress, te lang in de zon, roken etc. We zullen dan de huid moeten helpen met de juiste verzorgingsproducten.

Bij huidverzorging wordt alleen de bovenste laag van de opperhuid behandeld. Je reinigt je huid en je gebruikt een dag- en een nachtcrème. De dode huidcellen in de bovenste lagen zwellen wat op door de verzorging en de huid voelt zachter en soepeler aan.

Huidverbetering

Wil je echt je huid verbeteren en/of verjongen dan zul je andere producten moeten gebruiken die dieper je huid binnen dringen. Producten die meer voor je huid doen dan alleen maar verzorgen. We willen in dit geval de tekorten aanvullen én de huid een stapje harder laten werken. Bijvoorbeeld door de celdeling te activeren door peptides te gebruiken, zodat je huid er fris uit blijft zien. Je huid wordt als het ware wakker geschud zodat de huid zelf, samen met een hoge dosis andere actieve werkstoffen, weer optimaal kan functioneren. Zo wordt de huidkwaliteit van binnenuit verbeterd en ziet je huid er gladder en egaler uit!

Het voordeel van huidverbetering is dat we meteen de handrem op huidveroudering zetten. Dat is wel zo prettig!

Wat is het verschil tussen huidverzorging en huidverbetering