Waarom violet glazen flesjes?

Onze violet flesjes zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ze bieden tevens een optimale bescherming voor onze skincare producten. Skincare is kwetsbaar en je staat er misschien niet bij stil, maar jouw skincare producten kunnen bederven en kan een bron van bacteriën worden. Dit onzichtbare gevaar kan problemen voor jouw huid opleveren en daarmee kun je schade toedienen die je misschien niet meteen ziet, maar er wel degelijk is. In plaats van dat je je huid dus verzorgd, veroorzaak je misschien wel een sluimerend probleem. Bij de skincare van MySkinMatch is dit niet aan de orde.

Unieke violetglazen flacons

De flacons van violet glas beschermen onze producten tegen invloeden van buitenaf. Zo houdt dit glas zichtbare en onzichtbare lichtsoorten tegen die de skincare kunnen aantasten. Echter is het glas zo ontwikkeld dat het schadelijk zonlicht tegenhoudt (filteren) en de violet-deeltjes (uva en infrarode) doorlaat. Hierdoor stijgen de bio-energetische waarden (en dus de kwaliteit) van de inhoud van het flesje en blijft het langer houdbaar! Daarbij hoeven we door de violet glas verpakkingen minder (natuurlijke) conserveringsmiddel te gebruiken. Hierdoor zijn onze producten niet alleen beter voor de huid, maar ook het milieu.

De juiste skincare, de juiste verpakking

Tot onze verbazing zijn er heel veel merken op de markt met prachtige skincare producten, maar slechte, goedkope verpakkingen. Hierdoor gaat de werking van het product achteruit en door eventuele bacteriegroei verslechtert zelfs je huid. Dit gevaar zal niet meteen terug te zien zijn in de huid, maar zal op lange termijn problemen kunnen veroorzaken die je niet per direct hieraan zult herleiden. Vaak wordt dit probleem gemaskeerd door parfum aan het product toe te voegen en zo de muffe geur van bederf te verbloemen. Bij MySkinMatch vinden we dat onze gebruikers het allerbeste verdienen en we besparen daarom niet op de verpakkingen, die naar onze mening bij de kwaliteit van het gehele product hoort.

Bescherming tegen schadelijke lichtstralen

Als een (natuurlijk) product langere tijd wordt blootgesteld aan zonlicht, volgt een versnelling van moleculair verval en bederf. De unieke eigenschappen van violet glas filteren deze schadelijke straling en laten delen van de UVA- en infrarood-lichtgolven binnen, waardoor de inhoud van de producten langere tijd optimaal bewaard kunnen blijven. Meer specifiek toegelicht: Onze violet glazen flesjes laten 25% tot 45% penetratie van licht toe in het bereik van 380-420 nanometer (violet en UVA-frequentie) en ongeveer 60% penetratie in het bereik van 730-1050 nanometer (infrarood frequentie). Deze delen van het lichtspectrum lijken de organische moleculen van de producten die erin zijn opgeslagen van energie te voorzien. Deze eigenschappen maken deze flesjes erg uniek.

Beschermt de biofotonische activiteit

Biofotonen zijn lichtdeeltjes die worden uitgezonden door levend weefsel. ‘Bio’ in het Grieks betekent leven en ‘foton’ betekent licht. Volgens biofotonisch onderzoek is het meten van de biofotonische output van een voedingsmiddel of supplement een nauwkeurigere meting van kwaliteit en levensessentie. Ons lichaam absorbeert fotonen uit zonlicht via de ogen, de huid en ook via door zonlicht verrijkte voeding. Omdat natuurlijke producten zonne-energie absorberen, is het verhoogde niveau van fotonen een goede indicatie van de vitaliteit en kwaliteit van de producten. Omdat veel van de huidige producten worden bewerkt en vaak vol conserveringsmiddelen zitten, bevatten ze weinig tot geen biofotonen. Deze producten bevatten geen energieniveaus die gunstig zijn voor levende cellen. Ons violet glas fungeert ook als een barrière, waardoor het verlies van biofotonen uit het opgeslagen product wordt voorkomen, waardoor conserveermiddelen minder nodig zijn. Violetglas is het enige bekende glas dat deze belangrijke bescherming biedt, waardoor geur, kleur, bio-energie en de andere eigenschappen van het product langer behouden blijven. Tests hebben aangetoond dat producten die zijn opgeslagen in violetglas hun onderscheidende eigenschappen gedurende langere tijd, soms zelfs jarenlang, behouden.

De oorsprong van violet glas

De waardering voor de speciale beschermende eigenschappen van violet glas is terug te voeren tot de oude Egyptische cultuur. In die tijd werden waardevolle essences (oliën) en natuurlijke genezende producten bewaard in gouden of in violette glazen vaten. In 1851 beschreef Jakob Lorber (Graz, 1800-1864, leraar, musicus en mysticus) een methode om zonnegenezende middelen te creëren; zonlichtfotonen geabsorbeerd in homeopathische bolletjes. Deze delicate producten moesten worden gemaakt en bewaard in donkerviolet glazen schalen. Volgens Lorber zouden producten die in violet glas zijn opgeslagen, met zonne-energie worden verrijkt en hun energie behouden.


Kortom mooi van binnen en van buiten! 

Met MySkinMatch hoef je je geen zorgen te maken dat je onbedoeld schade toebrengt aan je huid. We waarborgen niet alleen kwaliteit in onze producten, maar ook in de bescherming ervan, zodat jouw huidverzorgingsroutine zorgeloos en effectief blijft.

Waarom violet glazen flesjes?