Moet je huid wennen een een nieuw product?

Als je net begonnen bent om een nieuw huidverzorgingsproduct te gebruiken dan kan het gebeuren dat je huid anders reageert dan dat je zou willen. Het kan een beetje rood worden of zelfs een beetje gaan prikken. Is dit normaal of kan je er beter mee stoppen? 

Een nieuw product met hoge concentraties actieve ingrediënten rustig opbouwen
Actieve cosmetische ingrediënten zijn ingrediënten in cosmetica die daadwerkelijk iets voor je huid doen. Deze zijn boordevol aanwezig in onze shots. Als je start met een product zoals jouw persoonlijke serum, die veel actieve werkzame stoffen bevat, dan kan het zijn dat je huid daar in het begin op reageert op een manier die je niet wilt. Zoals een tintelend of een licht prikkend gevoel, zelfs een beetje roodheid is normaal. Zeker als je een gevoelige huid hebt dan zul je dit herkennen. Daarom is het van belang dat je een nieuw product rustig opbouwt. Je huid moet namelijk rustig wennen aan zoveel actieve ingrediënten. Als je begint met een nieuw product wil je natuurlijk zo snel mogelijk resultaat, maar wees daar voorzichtig mee. Zeker als je een gevoelige huid hebt. Bouw het product dus rustig op zodat je je huid er vertrouwt mee raakt.


Hoe start je met nieuwe producten met actieve ingrediënten?
Test alle nieuwe producten altijd eerst uit aan de binnenkant van je arm – in de plooi van je elleboog bijvoorbeeld. Doe dit zeker als je een gevoelige huid hebt. Reageert je huid goed? Gebruik het product dan vervolgens twee dagen achter of onder je oor. Nog steeds geen last (er ontstaat geen roodheid, jeuk, droogheid of een brandend gevoel)? Breng het dan op je gezicht aan. Begin met om de dag één keer per dag en bouw dat op tot de gewenste frequentie.

Zuivering
Je gaat met dit serum dus actieve ingrediënten toevoegen aan je huid en naast het bovengenoemde feit dat je huid hier misschien aan moet wennen. Je huid kan hierop ook reageren. Zo kan je huid er in het begin wat onrustig uitzien en kunnen onzuiverheden ontstaan. Schrik hier niet van, dit is een natuurlijke reactie en noemen we purging (zuivering). Geef je huid de tijd en stop niet met smeren, dit betekent namelijk dat je huid hard aan het werk is en zijn best aan het doen om alle narigheid op te ruimen en er een mooiere huid onderweg is. Het is een detox periode. Deze duurt normaal gesproken ongeveer 4 weken, maar kan soms wat langer duren. Geef niet op, dit wil niet zeggen dat het serum niet bij je past. 

Moet je huid wennen een een nieuw product?