Mijn verhaal

"Hallo! mijn naam is Anneke Bakker en ik ben de oprichtster van MySkinMatch"

Start Skin MAtch huidanalyse

Hoe MySkinMatch tot stand gekomen is

Let's get personal

Zoals ik al zei, mijn naam is Anneke Bakker en in 1984 ben ik geboren in Brabant en daar geniet ik momenteel met volle teugen van het leven. Sinds ik persoonlijk te maken kreeg met een ouder wordende huid, heb ik hierin mijn passie ontdekt.

Regelmatig ben ik in mijn leven onzeker geweest over mijn huid en ik heb dan ook met verschillende huidproblemen te maken gehad; grove poriën, puistjes, grove huidstructuur, pigmentvlekken, rimpels en volumeverlies. Het maakte me erg onzeker en ik haalde ontzettend veel verschillende potjes in huis die allemaal verbetering beloofde. Wist ik toen maar wat ik nu weet, dan had mijn huid er jaren geleden veel beter uitgezien zonder onnodig veel geld ervoor uit te hoeven geven. Natuurlijk is onzekerheid onnodig en ben je mooi zoals je bent, maar in mijn geval heeft het me wel gebracht tot waar ik nu sta en daar ben ik trots op. Onzekerheid heeft gezorgd voor onderzoek en uit dat onderzoek ontstond een ware passie. Wat een mooie en fascinerende wereld is de wereld van skincare. Het is geweldig dat er zulke mooie resultaten te behalen zijn en het is prachtig om hier onderdeel van uit te maken.

Idee en ontwikkeling

Op een bepaald moment had ik zoveel verschillende producten in huis en snapte niet waarom er geen gepersonaliseerde skincare bestond. Hier is het zaadje geplant. Samen met een compagnon, die al werkzaam was in de skincare industrie, heb ik de handen ineengeslagen en zijn wij enthousiast aan de slag gegaan.

Buiten het feit dat de beauty-industrie mijn passie is en ik al veel kennis in huis had door de uren die ik in dit onderwerp gestoken had, was de zakelijke cosmetica wereld voor mij toch onbekend terrein. Mijn passie voor cosmetica en ervaring in het opzetten van een bedrijf was voldoende om dit grote avontuur te starten. Echter daarnaast wilde ik toch graag meer officiële kennis opdoen over het vervaardigen van cosmetica .

Zo heb ik ondertussen de cosmetica wetgeving masterclass en de GMP masterclass afgerond. Als je verzorgingsproducten maakt, moet je voldoen aan de cosmeticawetgeving. Ik weet nu hoe wij veilige producten op de markt kunnen brengen en ook hoe wij voldoen aan de verplichtingen van de wet. Ook moet je altijd bij het produceren van cosmetica voldoen aan de Good Manufacturing Practice (GMP), hiervan ben ik nu ook volledig op de hoogte. Als je huidverzorging gaat verkopen, moet je met veel rekening houden. Daarnaast heb ik mij verdiept in een geschikte opleiding om mijn kennis over skincare tot een professioneel niveau te brengen. Mijn keuze is gevallen op de opleiding ‘Natural Cosmetic Formulator’. Dit was voor mij een ware leerschool en ontzettend interessant. De kennis die ik opgedaan heb wil ik heel graag met jullie delen en omzetten in een bloeiend cosmetica bedrijf, waar ik voor de volle 100% achtersta. Net als vele, ben ik regelmatig voorgelogen en teleurgesteld in veel skincare merken en hoe meer ik over cosmetica te weten kom, hoe meer ik door de onzin heen prik. Het is zo teleurstellend dat veel merken volledig draaien op de kracht van marketing i.p.v. op een goed product.

Wetgeving

Achter de schermen zijn wij met ontzettend veel passie en gedrevenheid jarenlang druk in de weer geweest met de ontwikkeling van dit mix & match concept. Wij kwamen erachter dat er momenteel ontzettend veel behoefte bij de consument is aan openheid en eerlijkheid over producten, ingrediënten en processen. Dit zien we in de voedingsindustrie, maar zeker ook in cosmetica. Naast deze noodzakelijke vraag naar openheid is er ook behoefte aan individualiteit. Voor MySkinMatch zijn dit de kernwaardes.

Met het mix & match concept hebben we het onmogelijke mogelijk gemaakt. Waar een ander opgeeft, zijn wij doorgegaan. Waar een ander blokkades ziet, zien wij uitdagingen. Wij hebben altijd gezocht naar oplossingen, want een gepersonaliseerd serum moest toch gewoon mogelijk zijn? Ja, maar zeker niet zonder slag of stoot.

De Europese cosmetica wetgeving is namelijk ingericht op kant en klare producten en niet op de vraag naar individualiteit en op maat gemaakte cosmetica. Wij hebben hier volledig in samenspraak en overleg met alle autoriteiten een oplossing voor gevonden. Wij kunnen met trots zeggen dat ons mix & match concept aan alle testen is onderworpen die de Europese regelgeving stelt aan cosmetica en uiteraard goed bevonden en 100% veilig is. Hier zijn maandenlang aan brainstormsessies, testen en onderzoek aan vooraf gegaan, experts zijn ingeschakeld en we waren vastbesloten om niet op te geven. Bovenal wilden wij met dit concept ook nooit compromissen sluiten in de kwaliteit en dit heeft ons vaak voor uitdagingen gesteld, want hoe boks je op tegen de cosmetica wereld die bolstaat van valse beloftes en misleidingen? Bij ons staat kwaliteit en eerlijkheid voorop en we kunnen nu met trots ons mix & match concept introduceren.

Samenwerking

Samenwerkingen met de meest vooruitstrevende adviseurs, specialisten, formulators, laboratoriumtechnologen en therapeuten op het gebied van skincare is met grote zorgvuldigheid dit concept tot stand gekomen. Inmiddels zijn wij met een team en in ons doel 'Happy faces', want dat is wat je uiteindelijk wil, toch?

 

Wij hebben meegedaan aan het programma Dragons’ Den

Deelname aan het tv-programma Dragons Den, wat op 22 september 2023 uitgezonden zal worden op WNL op NPO1, heeft ons bedrijf enorm vooruitgeholpen. We willen hierbij iedereen bedanken die dit mogelijk gemaakt heeft.

Bekijk programma (afl.4)

Vind je match

Hoe kom je tot jouw unieke gezichtsserum?

 •  

  Optie 1

  Doe onze 'Skin Match'

  Doorloop onze 'Skin Match': beantwoord een aantal vragen en krijg advies over de 6 shots die het beste bij jouw unieke huid en situatie passen.

  Start 'Skin Match'
 •  

  Optie 2

  Mix je eigen serum

  Stel helemaal zelf je serum samen op basis van de omschrijving van de shots. Je kunt filters gebruiken om de keuze makkelijker te maken.

  Ontdek alle shots & mix
 •  

  Optie 3

  Expert premixes

  Vooraf samengestelde premixen die met zorg samengesteld zijn door onze experts. Je kunt deze ook als basis gebruiken voor jouw ideale mix.

  Bekijk premixes